Publikációk

Út a dobogó felé!

Magyar Bajnokság - Tip-porcelán kategória 1.hely

(Az alábbi cikket, sok érdekes írással együtt a Nailpro magazin 2010. októberi számában is olvashatod)

Versenyekről rengeteget lehet hallani mostanában. Szinte bármilyen rendezvényre ellátogatunk, az előadások mellett különböző témájú versenyeket is megnézhetünk. Sokunkban pedig egy idő után felmerül a kérdés: mi lenne, ha én is próbára tenném magamat és elindulnék a következő versenyen?
Tovább >>>

 

Porcelán para – Ne félj a porcitól!

Színes francia porcelán műköröm Swarovski kövekkel

(Az alábbi cikket, sok érdekes írással együtt a Szépvilág Extra 2009-es karácsonyi számában is olvashatod)

Oktatásaim során nagyon sok kezdő és gyakorlott műkörömépítővel találkozom és amikor szóba kerül, hogy ki milyen anyaggal dolgozik, akkor szinte minden esetben toronymagasan a zselé vezet. Hogy miért? A kérdésre adott válaszok között legtöbbször az szerepel, hogy gyorsan köt, nehéz vele dolgozni, nem tanították meg jól. Ezeket a válaszokat hallva, valahogy mindig az az érzésem, hogy valahol a mélyben a porcelántól való félelem az, ami gátat szab az anyag használatának. A porcelán azonban egy kiváló anyag, amiben rengeteg lehetőség rejlik, csupán egy kis időt kell adnunk magunknak, hogy megértsük és megismerjük az anyag működését.
Tovább >>>

 

Reszelők és használatuk 1. rész

11. A ragacsos réteget fixáló folyadékkal eltávolítom, majd a Perfect Nails 180/150 Prémium reszelővel kialakítom a köröm formáját és átreszelem a felületet.

A műkörmöt az ecsettel készítjük, a reszelővel csak finomítunk rajta

(Az alábbi cikket a Nailpro 2009/3-as számában is olvashatod)

Akár manikűrt, akár műkörmöt készítünk a vendégünknek, mindkét szolgáltatásnál használunk reszelőt, mégpedig nem is egy fajtát.
A reszelőket alapvetően három típusba sorolhatjuk:
– gyémántporos fémreszelő
– papírreszelő
– szivacsos tömbreszelő (buffer)
Tovább >>

 

Színek helyes használata

Gótikus mandula porcelán műköröm

(Az alábbi cikket sok más érdekes dolog melett, a Szépvilág Extra 2010/1-es számában is olvashatod)

Amikor színeket választunk egy minta vagy egy teljes köröm elkészítéséhez, akkor nem csupán egy színes terméket készítünk, hanem egy hangulatot hozunk létre. A vendég ránéz a körmeire és a színek hatással lesznek rá, az idegenek pedig képet kapnak a vendégünk ízlésvilágáról.
A jól megválasztott színek a legegyszerűbb körömre is felhívják a figyelmet, a rossz színválasztás azonban tönkre teheti a legszebb díszítést is.
Vannak olyanok, akik ösztönösen használják a színeket és valódi kompozíciókat hoznak létre, ha azonban nekünk nincs ehhez érzékünk, akkor sem kell kétségbe esnünk, mert néhány szabályt figyelembe véve kiemelhetjük munkánk szépségét.
Tovább >>>