Itt jártunk – 2009.02.15 – Nyíregyháza – Szabolcs Kupa

Tavaly versenyezni voltam a Szabolcs Kupán, de idén, a Düsseldorfra való felkészülés ütemezésébe sehogy sem fért bele ez a verseny, így felszabadultan és kötetlenül jöhettünk el a párommal Nyíregyházára körül nézni és drukkolni minden kedves ismerősnek.

A rendezvényről tudni kell, hogy együtt van fodrász, kozmetikus, műkörmös és pedikűrös verseny, aminek következtében túlsúlyban vannak a fodrász és kozmetikus programok, előadások, kiállító cégek és látogatók. Valljuk be, népszerűbb szakmák, mint a miénk, de ettől függetlenül több körmös indult az idén, különböző versenyszámokban, mint tavaly, de ne szaladjunk ennyire előre.

Mivel mi csak nézelődni mentünk, így ráérős készülődést követően, bőven 8 óra után indultunk Pestről. A rossz időjárási előrejelzések ellenére nagyon szép napos idő volt, az autópályán pedig forgalom alig, így hamar leértünk, pont amikorra terveztük. A díszítő verseny közepére.

Jegyvásárlás után azt terveztük, hogy körülnézünk a kiállítók között, de útban a fő hely felé, megütötte az orrunkat a liquid semmivel össze nem téveszthető „illata”, aminek következtében egyből a tornaterem felé vettük az irányt, hogy belepillantsunk a versenybe, majd itt le is ragadtunk. Fodrászok, kozmetikusok, cégek várhatnak, ott lesznek délután is. Mire beértünk a tornaterembe, a díszítéseken az utolsó simításokat végezték a lányok. Ha nem is töltötték meg a lányok a tornatermet, de mindenképpen a tavalyinál többen voltak, ami nagyon jó. Egyrészt nő a versenyek ismertsége, ami fontos, hiszen a szürke hétköznapok közben egyeseknek új célt, új motivációt adhatnak, másrészt minél több az induló, annál többet ér és értékesebb az elért helyezés.

A porcelán és zselés versenynél meglepett, hogy nyílt volt, hiszen míg tavaly egy zárt osztályteremben voltunk, most a nézők fel-alá járkáltak. Ez szerintem nagyon rossz a versenyzők szempontjából, de tény, hogy a látogatóknak sokkal érdekesebb, mint több órán keresztül bámulni egy zárt ajtót. Megvártuk míg elkezdődtek a délutáni versenyszámok, majd elmentük felderíteni a helyszínt. A koncepció nem változott, középen a nagy üres téren folytak a fodrász és kozmetikus versenyek, az emeleteken pedig a kiállító cégek kaptak helyet. Sajnos elég kevés cég volt jelen, ami valószínűleg a tisztán körmös rendezvényekhez képes kevés szakmai látogatónak tudható be, így hamar végeztünk a bámészkodással.

Mivel még viszonylag sok időnk volt a végéig, így kicsi kimentünk megismerkedni a várossal. Nagyon szép volt a sétálóutca, aminek a végében érdekes látványt nyújtott a Valentin napi jégszobor kiállítás. Sajnos a jó idő következtében már eléggé olvadoztak szegény szobrok.

Mire visszaértünk elkezdődött a versenymunkák zsűrizése. A verseny lebonyolítása alapjában nem volt rossz, de azért van mit javítani rajta. Az viszont látszik, hogy tavalyhoz képest sokat fejlődött. Mialatt vártunk az eredményhirdetésre párom hiányolta a tavaly fellépő rockzenekart, hiszen most kimaradt az elő zene. Gyanítom egyébként, hogy ezzel a kívánságával a kisebbséghez tartozott, mivel akkor jó sokan kimentek az épületből.

Hatalmas plusz pont, hogy a megígért időben 17 órakor elkezdődött az eredményhirdetés, amit sajnos számomra elhomályosít, a díjak átadásának kivitelezése. A szervezők gyorsan elmondták az adott kategóriához tartozó versenyzők sorrendjét, majd utána azok össze vissza sorrendben felmentek átvenni a díjakat, így a közönség azon része, aki nem ismerte a versenyzőket, azt sem tudta, hogy éppen ki az aki fent van a színpadon és hányadik helyezett lett. Úgy gondolom, hogy minden versenyzőnek kijárt volna az a pár másodperc, amikor mindenki rá figyel és neki tapsol, hiszen keményen megdolgoztak érte.

Az eredmények:

Porcelán kategória:
1. Horváth Zsuzsanna
2. Bognár Anita
3. Halász Virág

Zselé kategória:
1. Tóth Linda
2. Győrfi Renáta
3. Budaházy Beáta

Díszítő verseny (esküvői díszítés napjainkban):
1. Gáspár- Köbli Krisztina
2. Újvári Barbara
3. Erdei Edina

Kézi pedikűr:
1. Losonczi Hajnalka
2. Bruzsenyák Zsoltné
3. Bártfai Tímea

Eredményhirdetés után, gyors gratuláció a lányoknak, majd írány haza, hiszen Pest messze van, a reggel pedig nagyon közel.

(A díszítős képeknél sajnos nem tudtuk felírni a versenyzők neveit, mert eléggé a végére értünk oda, de ha valaki szeretné, hogy kint legyen a neve, nyugodtan küldjön egy emailt, hogy melyik az övé)