Itt jártunk – 2010.04.27. – Szekszárd – Zselés technikai továbbképzés

A szekszárdi tanfolyam megtartására Detti és Tamás kért meg, akik Szekszárd központjától pár perce lévő Nailprof körmös kereskedés tulajdonosai. Amikor megkerestek már teljesen be volt táblázva a tavasz, verseny a Beautyn, OKJ-s képzés, az 5 éves akció keretében egy csomó tanfolyam, így végül a Beauty utáni héten lévő keddet választottuk a tanfolyam időpontjának, mint kompromisszumos megoldás. Mivel előtte és utána nap is dolgoznunk kellet, így szokásunktól eltérően úgy terveztük a tanfolyamot, hogy reggel megyünk és este jövünk, így tudtam, hogy sajnos Szekszárdból semmit sem fogok tudni megnézni. Mivel az új M6-oson még nem jártunk, így időben bőven rászámoltunk az utazásra, de végül nagyon sima utunk volt, így jóval előbb értünk oda.
Az üzlet nem túl nagy, de annál hangulatosabb és hála a csendes kis utcának, igazi felüdülést jelentett az otthoni nagyvárosi zaj után.
Szekszárd mellett Kaposvárról, Paksról, Pécsről is megérkeztek a lányok, így 9 órakor el tudtuk kezdeni a tanulást. A téma ismét az épített zselés technika volt. Pár éve még idegenkedtem ettől a képzéstől, de azóta a sok tanfolyam alatt szerzett tapasztalatból, illetve az értékelőlapokból elnyerte a mostani formáját, amit kifejezetten kedvelek és nagy örömmel tartok.
Persze a szívem csücskében azért még ott lapul a porcelán is. 🙂

A tanmenet a szokásos volt, az előkészítéstől kezdve átbeszéltünk minden részletet, mire eljutottunk a végeredményig: 1 sima francia köröm, 1 körömágyhosszabbított francia és 1 félig csillámos francia stiletto. Ezek készítése közben előjön szinte minden fontos feladat: helyes sablonkivágás, anyagkezelés, körömágyhosszabbítás, párhuzam és mindenki ki is tudja választani a számára megfelelő nehézségű feladatot a gyakorlásra.
Az délelőtt hamar eltelt, bár elismerem, szünet nélkül nagyon tömény volt az „anyag”. De úgyis tanulni jöttünk és rengeteg a tananyag, pihenni pedig ráérünk otthon is. (Azért a következő Csiszológépes tanfolyamon már pár perc szusszanást beiktattam a lányoknak)

Délután pedig a tanulóké lett a főszerep, mindenki kiválasztotta a számára szimpatikus feladatot én pedig igyekeztem mindenkinek folyamatosan segíteni, ellenőrizni a munkáját, hogy a helyes technikák rögzüljenek és utána az otthoni gyakorlásnál már csak ezek begyakorlására kelljen figyelni. Szoktam mondani, hogy egy tanfolyam nehéz része akkor kezdődik, mikor hazamegyünk és otthon egyedül kezdjük el alkalmazni a tanultakat, ott van szükség sok-sok kitartásra, és gyakorlásra mire végül tényleg rutin szerűen tudunk szép körmöket készíteni.

Köszönöm a lányoknak a bizalmat és Dettiéknek a meghívást, remélem sikerült néhány hasznos technikát megosztanom Veletek! További sok sikert kívánok mindenkinek!