Mandula ívű épített francia porcelánHa élőben is megnéznéd és szeretnéd megtanulni a köröm elkészítését, gyere el technikai tanfolyamunkra... bővebb információt itt találsz

A képekre kattintva megnézheted őket nagyobb méretben isA körmöket előkészítem: a természetes körömlemezt rövidítem és formázom, a bőrt feltolom, felkaparom, a természetes körömlemezt mattítom és portalanítom
Előkészítés

A körömlemezt fertőtlenítem, vízelvonót és zsírtalanítót viszek fel.

Fertőtlenítés, zsírtalanítás, vízelvonás

Felviszem a tapadásközvetítőt és felhelyezem a sablont.

Tapadásközvetítő, sablonozás
Fehér anyagból kialakítom a szabadszélt, amelyet már eleve kicsit mandula formájúra készítek és amellyel elkezdem a C ív kialakítását. A mosolyvonalat megpróbálom szimmetrikusra és kontúrosra készíteni.
Fehér szabadszél, mosolyvonal

A körömágyat rózsaszín anyaggal borítom, kialakítom a C ívet és közben figyelek arra, hogy a fehér szabadszélre csak nagyon minimális anyagot húzzak.

Borítás rózsaszín anyaggal

Amikor az anyag kötési ideje engedi, csipesszel hajlítom a kereszt irányú C ívet, így tartósabb és kecsesebb körmöket kapok.

Hajlítás

Kialakítom a köröm hosszát és formáját.

Hossz és forma kialakítása

A köröm felületét átreszelem, vékonyítom a szabadszélt és a sáncok mellett átmenetet reszelek, majd bufferral finomítom a felületet és alaposan portalanítok.

Felületreszelés
A körmök fényét fényzselével adom vissza.
Fényvisszaadás
A vendég kérésére porcelánnal, strasszokkal és lakkal díszítem a gyűrűs ujj körmeit, végül ápoló olajjal kenem be a köröm körüli bőrt.
Díszítés, ápoló olaj

További step by step sorozatok


További képek az általam elkészített műkörmökről