2009.10.23-25. - München - Beauty Forum - Európa Bajnokság

A 2009. Október 4-i Magyar Bajnokság után csak 1 pihenőnapot engedélyeztem magamnak és kedden már el is kezdtem a gyakorlást a 3 hét múlva kezdődő müncheni Európa Bajnokságra. A modellt most nem bíztam a véletlenre, ezért már jó előre leegyeztettem Laurával, aki örömmel vállalata a feladatot. Az idő rövidsége kissé megrémisztett, így kemény tempót kellett diktálnom: hetente 4 gyakorlás, 2 alkalommal pedig tréning Adriennel. Ahogy fogyott az idő, úgy kezdtem bepánikolni, a gyakorlások nem sikerültek túl jól és ott lebegett a fejem felett a düsseldorfi kudarc. Adrienn szüntelen biztatott, amiért nagyon hálás vagyok neki, holott tudtam jól akkor is, a tréninges körmök egy külföldi versenyhez mérten csapnivalóak voltak, mégis jólesett, hogy legalább néhány pozitív dolgot tudtunk találni és az előző hibákat sikerült javítgatni.

A napok rohamtempóban teltek és elérkezett az utolsó gyakorlás is, ami eddig mindig rosszul sikerült és ez szerencsét hozott a versenyeken. Ez sem volt kivétel, a különbség csak az volt, hogy most az előző gyakorlások sem voltak jók, így a gyomorgörcs szinte állandósult, miközben elkezdtem bepakolni a táskámat.

Sokféle műkörmös versenyt rendeznek itthon és külföldön is. Minden év októberében kerül sor az Európa Bajnokságra, amit idén is Münchenben rendeztek meg és az itthoni elődöntőn első helyezést elérő két versenyző vehet rajta részt tip és épített kategóriában. Az építő versenyt 24-én szombaton rendezték meg, mindkét kategóriát egyszerre.
Bár a düsseldorfi versennyel ellentétben itt a szállást a szervező cég intézte az időbeosztásunkat már előre kitaláltuk: pénteken hajnalban indulunk, útközben megállunk Salzburgban és délután érkezünk Münchenbe. Szombaton verseny, vasárnap pedig rövid látogatást teszünk a kiállításon, majd indulunk haza. Az út az útvonaltervező szerint kb 7 órát fog igénybe venni, így nem terveztük túl koránra az indulást és modellemet végül ½ 7- kor vettük fel.

Az autópályán a határ felé kezdett csak nőni a forgalom, valószínűleg a hosszú hétvége miatt és a határ előtti benzinkúton már hosszú tömött sorokban álltak az autók. Tankolás és némi reggeli után nekivágtunk utunk külföldi szakaszának. Az idő szerencsére kegyes volt hozzánk, néhány nagyobb ködfoltot leszámítva nagyon szép idő volt, így újra megcsodálhattuk a gyönyörű osztrák és német tájakat. Az autóban többször is elszunyókáltunk, így véleményünk szerint elég hamar Salzburga értünk, bár páromnak kicsit más volt a véleménye, amikor kiszállt a volán mögül.
Kis kavarodás után találtunk egy parkolóházat, ami egy szikla belsejébe volt kiépítve és hosszú keskeny folyosók vezettek a sziklán kívüli világhoz. Sajnos nem volt túl sok időnk a városnézésre, így a papírra felírt 7 látnivaló közül végül a közelben lévő dómot választottuk. A belvárosi kis utcák nagyon szépek és hangulatosak voltak, így annak ellenére, hogy csak a dóm tér körül tettünk egy kisebb sétát, nagyon tetszett a város és eldöntöttük, hogy egyszer még ide eljövünk. A séta közben az elmaradhatatlan salzburgi Mozart csokikon kívül egy jegesmedvés sapkára is felfigyeltem és hogy legyen valami motivációm, megegyeztünk a párommal, hogyha a dobogón végzek, akkor visszajövünk érte. Sajnos a verseny előtt 1 nappal már nem nagyon tudok másra koncentrálni ezért folyamatosan ösztökéltem kis csapatunkat, hogy haladjunk az autó felé. A salzburgi pihenő után visszatértünk az autópályára és meg sem álltunk Münchenig.

Minden ami a versenyre kell Podmaniczky utca hajnalban 6:06 indulás Köd mindenütt
 
  Az utolsó benzinkút Hatalmas sorral A rántott husi kötelező
Régen mennyit álltunk itt Most akkor nem vagyunk az EU-ban? Ok, tudom mit jelent :) Mi már megvettük otthon az osztrák matricát Hirtelen rengeteg szélmalom került elő
Shopping city Alagút A táj ismét gyönyörű Amerre a szem ellát
Aztán már nem lát a ködtől Németorzságban a fű is zöldebb lett, furcsa, de tényleg Elterelés, még 5km és szomorkodunk 3km, már vidámak vagyunk
1km és fülig ér a szánk Sejtelem a háttérben És tele volt ilyennel az út Mint valami filmben
Volt miből fát aprítani Az uticélunk Salzburg Pacis fali képek
Gyors áttekintő térkép Salzburgról Belváros Kedvenceim, a szűk utcák Dóm
Belülről hatalmas Orgona Az ég felé Fő oltár
Akkor kérj segítséget, ha mindent megtettél, hogy sikerüljön Kiállítás a pincében Mellette a templom vezetői Még modern kiállítás is volt
Sakk az erőd árnyékában Az elmaradhatatlan Mozart golyó Fő tér Paci kőből
Ők pedig az igaziak Így készül - Step by step :) Azt olvastam, állítólag függőséget okozhat a sajt Parkolóház, akarom mondani, parkolóbarlang belülről

A szállodát München külvárosi részében hamar megtaláltuk és már kívülről látszott, hogy jól fogjuk érezni benne magunkat: elegáns business hotel, üveglifttel, modern berendezéssel és szép panorámával. A recepción kellemes meglepetést jelentett a magyarul beszélő recepciós hölgy, mivel így könnyebb volt tisztázni az apróbb részleteket.
Elfoglaltuk a szobánkat, ahol különlegesség volt a látványzuhanyzó majdnem a szoba közepén és mivel Laura a Kék Gyémánt kupa győztesével került egy szobába, örült, hogy ők nem ilyet kaptak.
Rövid szusszanás után nekiálltunk leszedni Laura körmét és a magam megnyugtatása miatt 1-2 még utoljára gyakoroltam rajta és láss csodát, meglepően jól sikerültek. Közben befutott a Beauty csapat másik, repülővel érkező része is. Annak ellenére, hogy elég sokat aludtunk az autóban, az utazás mégis fárasztó volt, ezért hamar takarodót fújtunk, hogy másnap frissen futhassunk neki a nagy napnak.

Keresztül a folyón Már nincs sok Hol is menjünk le Külvárosi utca
Mellete egy kis templommal Innside Hotel Hotel főbejárat Kilátás a hotel belső udvarára
Kilátás a hotel belső udvarára Ágyikó Üveg liftek Hotel belülről
A mi szobánk Szobánk modern átlátszó zuhanyzóval Kilátás éjszaka Nem bírom ki, még tökéletesítenem kell valamit
     
Én még mindig kísérletezek      

Szerencsére a szervezők a magyar versenyekhez képest későre, 9:30-ra tették a regisztrációt, így egészen 6-ig aludhattunk és még egy gyors reggelire is volt időnk. Előkészítettem Laura körmeit és elindultunk a konferencia központ felé, ami kb. 20 percnyire volt a szállásunktól.
A Beauty rendezvényeknél megszokott módon itt is egyszerre volt a fodrász, kozmetikus és körmös kiállítás. A két főépületben voltak a fodrászok és a kozmetikusok, ettől picit távolabb, egy kisebb csarnokban rendezték meg a körmös kiállítást és emellett egy különálló épületben kapott helyet a verseny. Ez az épület valaha egy gyár lehetett és a mostani berendezéseiből ítélve, hétköznapokon diszkóként funkcionálhat.
Szokásomhoz híven jóval a regisztráció kezdete előtt ott voltunk és felmértük a terepet, ahol kellemetlen meglepetés ért, az általam számított 18-20 helyett majd 50 asztal volt felállítva. Több versenyző is úgy gondolta, hogy inkább előbb érkezik, így a szervezők engedve a nyomásnak kicsit hamarabb megkezdték a regisztrációt. Amikor kihozták a 20 zászlót, kissé megnyugodtam, mégsem 50 emberrel kell megmérkőzni. A regisztrációnál a magyar zászló mellé Laura fekete én pedig egy fehér Beautys pólót kaptam, mivel semmilyen reklámot nem viselhettünk. Próbáltunk hűvösebb helyet keresni, ami nem volt túl nehéz, hiszen mindenhol jéghideg volt. Pár perccel később megérkezett Emese és a magyar csapat több tagja is. A gyors kipakolás után a szervezők ismertették a főbb szabályokat, majd pontban 10:30-kor elindították a versenyt.

A rettentő hideg miatt az anyag nagyon lassan kötött, de ami még rosszabb volt szegény Laurának szinte érzéketlenné fagytak az ujjai. Az idő nagyon hamar eltelt és mivel kicsit csúszásban voltam, számomra nagyon hamar kezdtek el visszaszámolni. A versenyidő lejárta után kihúztuk a modellszámokat és mivel nekem a 13-as egyáltalán nem szerencsétlen szám, örültem, mikor modellszámként ezt húztam. A versenymunkám sok mindenben nagyon jól sikerült, de persze most is akadt néhány bosszantó hiba, így azon fog majd múlni a verseny, hogy ki mennyit hibázott. Mielőtt kiküldtek volna a versenyterületről, mindenki próbálta felmérni az erőviszonyokat és gyorsan megnéztük egymás munkáját. Emese egyvalakit kiemelt, akire figyelni kell, ez pedig a tavalyi második helyezett svéd lány volt, aki most is szép munkát készített.

A kiállítás térképe Rendőrök irányították a forgalmat Nagyobb zászlók, mint a mieink Főbejárat a fodrászokhoz
A körmös csarnok Körmös kiállítók Belépőjegyet kellett venni És utána itt bemenni
Mi bent vagyunk Melletünk a BMW székház A helyszín Stroboszkóppal, lámpákkal és hangfalakkal, csak nem egy dizsi?
A gyár, azaz Nail-Center kívülről Egy kis dekorációval Sok ország képviselte magát Én mint koránkelő, a sor elején
Fekete póló a modellnek, fehér a körmösnek Emese kabala reszelője Tom Holcombtól Minden kikészítve Persze hoztam az állatkertet is :)
Két magyar között két olasz, nemzetközi szendvics Tájékoztató És rajt A német dszítő bajnokság is kezdődik
Mindenki lázasan dolgozik Ő nyert tavasszal Düsseldorfban Sokszínűség Én vagyok a tévében :)
Most épp engem kameráznak Ezt most hogy is kell? Erős ellenfél Ahhh, volt olyan modell, aki majdnem sírt
Kreol bőrön nagyon jól mutat a fehér vég Azt még odapöttyintem Emese elbújt a terem végébe Közben a díszítősök is dolgoznak
Fontos az idő Tv Erős asztali lámpa, de bazi nagy Szorítsunk még egy picit
Lakkozás Utolsó simítások Koppányi Emese Kezeket fel, itt a vége
Lakkra vigyázz Futás a többiekét megnézni Szép, kemény ellenfél lesz A zsűri már a helyén
A modellek pedig felsorakoznak A díszítő tobább tart Kéznek mindent, szemnek semmit Európa legjobb modelljével
Magyarország A munkám A munkám A munkám
Emese munkája Emese munkája Díszítés Zsűrizik a díszítőket
Zsűrizik a díszítőket Zsűrizik a díszítőket Hatalmas volt a tömeg Délben már nem nagyon volt szabad hely

Amíg a modelleket zsűrizték, mi benéztünk a kiállítótérbe, ahol néhány perc után szinte zsongott a fejünk a sok szép nyitott tégelytől. Mivel eléggé izgultam az eredmény miatt gyorsan haladtunk a standok között és amilyen gyorsan csak tudtunk, mentünk vissza a „körömgyárba” és a standoknál a nézelődést inkább másnapra halasztottuk. Közben, az építő versenyhez képest a jóval látványosabb német díszítő bajnokságot is zsűrizték, ahol eltöltöttük a maradék időt. Az öt zsűri szép lassan végzett a munkával és elengedték a modelljeinket. Mivel egyszerre szakadt ránk az elmúlt hetek fáradsága, megpihentünk a kényelmes fotelekben, majd kipakoltunk az autóba és szép lassan elindultunk az egyik főépületben lévő Beauty point-hoz, ahol a versenyek eredményhirdetései lesznek. Itt épp a make-up verseny díjátadása zajlott, ahol szerencsére volt kiért szurkolni és üdvrivalgásba törtünk ki, amikor Sándor Zsuzsanna a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott. Kis technikai szünet után, behozták a műkörmös versenyre készített kupákat, amit ha verseny előtt megmutatnak talán még vehemensebben küzdök érte, mert nagyon szépek és különlegesek voltak. A ceremónia zsűritagok bemutatásával kezdődött, ahol ismerősként Mátyás Évát fedeztük fel. Ezután egyesével felhívtak minden versenyzőt a színpadra, majd a harmadik helyezettől visszafele szólították a versenyzőket először a tipes kategóriában. Nagyon drukkoltunk Emesének, hogy sikerüljön győznie és végül a magyar szurkolók tapsvihara közepette, ő állhatott a színpad közepére.
A megkönnyebbült mosoly után ismét nehéz pillanatok következtek, épített kategóriában is elkezdték a visszaszámolást. Miután a svéd lányt másodiknak hívták ki, eszembe jutott Düsseldorf és összenéztünk a párommal, vagy nagyon örülünk vagy nagyon nem. A hangulat fokozása képpen, a nevet rajtő kis boríték kinyitása előtt megszólalt a hangosbemondó, ahol majd 1 percig tájékoztatták a látogatókat valamiről, már azt hittem sosem lesz vége. Amikor végre elhallgatott a hang kinyitották a borítékot és az én nevemet mondták. Nagyon boldog voltam és szinte el sem hittem, hogy az én munkám tetszett a legjobban a zsűrinek. Laura is feljött a színpadra és azt hiszem büszkén „feszített” Európa Bajnok körmeivel. Megölelgettem, hisz sokkal tartozom neki és büszkén vettem át az oklevelet és a gyönyörű üveg trófeát. Ezután elözönlötték a színpadot a nézők, mindenki fotózott és nagy meglepetésemre ott volt a Cesars's Secrets vezetője Ina-Maria Schmid is, akinek azt hiszem nagy örömet szereztünk és büszkén álltunk össze a csoportképhez.
Ezután a szervezők gyorsan betessékeltek minket a fotóstúdióba, ahol míg vártunk, volt időm átnézni a pontozólapot. Az elérhető 900 pontból 820-at szereztem és ezzel 77 ponttal megelőztem a második helyezettet, az átlag pont pedig 600 körül volt. A stúdióból kiszabadulva készítettünk még néhány képet, majd boldogan indultunk a szállodába felkészülni az esti mulatozásra.

Pénztár a fodrász részlegen A make up zsűri, jobbról a második Dévényi Kati Hajrá Zsuzsa! A make up versenyen Párizs volt a téma
Sándor Zsuzsanna, Make up 3. hely Gratulálok! Make up 2. hely És a make up győztes A körmös kupák, még nem tudtam, hogy megfoghatom-e valamelyiket
Kezdődjön a ceremónia A körmös zsűri, jobbról Mátyás Éva Virág majdnem mindenkinek No ki is lesz a győztes?
Tip 3. hely Tip 2. hely Emese, tip kategória Európa Bajnok Épített, 3. hely
Épített 2. hely Én, épített kategória Európa Bajnok Közösen Ina-Maria Schmid-el
Itt bent lefotózták mindenkiét A német díszítő verseny kupái És zsűrije Díszítés
Díszítés Díszítés Díszítés Díszítés
Díszítés Díszítés Ki lesz a győztes? Díszítés
 
Ötletes kompozíciók Díszítés Német díszítő győztes  

A csapat a belvárosban lévő Augustiner étterembe gyűlt össze, ahol finom májgombóc leves, ropogós csülköt, kacsát és káposztát ettünk, desszertként pedig, mivel már dugig ettük magunkat 4-5-en osztoztunk egy adag smarnin közben pedig vígan sztorizgattunk az elmúlt hét eseményeiből. A nagyon fárasztó nap után a kis társaság hamar elindult az ágyikó felé és hálásak voltunk, hogy az óraátállításnak köszönhetően 1 órával többet alhatunk.

A plusz 1 órát mindenki ki is használta, az előző napi koránkelés után 10 óra környékén szállingóztunk az étterembe és bepótoltuk az előző napon el nem fogyasztott reggelit is. A szobát délig kellett elhagyni, amit ki is használtunk, mert még Laura hosszú versenykörmeit emberibb, hordható formára kellett hozni. Talán először fájt a szívem, amikor csiszológéppel nekiestem az előző napi munkámnak, de bíztam benne, hogy sok szép képet készítettünk róla.

Éjszaka a vendéglő előtt Augustiner Éjszaka Kupák együtt
Munkám És a kupácskám Oklevél Ez lett a versenykörmömből, hogy Laura tudjon létezni vele

Mivel a díszítő versenyszámot vasárnap rendezték és tudtuk, hogy az esti eredményhirdetést sajnos nem várhatjuk meg, ezért igyekeztünk ,hogy még a verseny vége előtt odaérjünk és szurkolhassunk Krisztinek és Anitának, akik a „Nemzetek Karneválja” jeligére készítettek gyönyörű, Magyarországot bemutató körmöket. Érdekes volt látni, hogy két fiú modell is bevállalta, hogy beül a lányok közé és hagyja, hogy igazán méretes körmöket készítsenek nekik és mindenféle mütyüröket aggassanak rájuk. Mint kiderült, ez a szervezőket is meglepte, hiszen minden versenyen, ha a modellnek mosdóba kell menni a szervezők kikísérik és egyrészt segítenek a kigombolkozásban másrészt felügyelik, hogy semmi szabálytalan ne történjen ott. Igen ám, csakhogy az összes szervező hölgy volt, így amikor a páncélos lovag jelezte, hogy meglátogatná a mosdót, ezt a megtisztelő feladatot, Varga Dóri, mint felügyelő kétségbeesett tekintete láttán párom vállalta magára. A verseny végéig ismét ellátogattunk a kiállítótérbe és hogy ne térjek haza szuvenír nélkül kaptam egy szép zselés ecsetet és egy modellek kínzására alkalmas zselé hajlító csipeszkészletet. Laura nagyon örült, amikor mondtam, hogy ez porcelánhoz nem lesz jó. :)
Ismét, már kicsit nyugodtabban végigjártuk a standokat, de sok időnk most sem volt körülnézni, mert a díszítő verseny végére mindenképpen vissza akarunk érni, hogy megcsodálhassuk az elkészült műveket és válhassunk pár szót a magyar lányokkal. Készítettünk néhány fotót, majd elköszöntünk, mivel páromnak dolgozni kellett mennie, Laurának pedig még tanulnia kellett a matekvizsgára és bő 7 órás út állt előttünk.
Bár Münchenből semmit nem láttunk és a kiállításból is csak átfutottuk a körmös szekciót mégis nagyon jól éreztük magunkat és reméljük jöhetünk még legalább egyszer.

Cesars kamion Cesars Secrets Kicsi a bors Felícia
A német építő bajnokságon 50 indultak Picit nagyobbak a szokásosnál Nem látom a végét, annyi féle Létra kell a hajvágáshoz
Kiállítótér Kiállítótér Kiállítótér Porcik
Egy kis gyümölcssarok Gyönyörű pink szatyrokat osztogattak Mindenhol ki voltak téve az anyagok Hollywood Nails
Álomszép porok Kiállítótér Dashing Diva Tihanyi Ági a Nail Selection standján
Cesars stand A kisbaba sem maradt otthon Lakkok Nekik is szép szinek voltak
Nem látom a végét, annyi féle Lakk minden árnyalatban Vörös rózsák díszítésként Inkább néztem tetoválónak, mint körmösnek, de szépet csinált a végére
Düsseldorfban versenyeztem vele ABC Kint volt a Crystal Nails is Kiállítótér
Anita munkája Hajrá Anita! Hajrá Kriszti! Készülnek a virágok
Félkész lovag Mint egy farsang Anita munkája Kriszti munkája
Kriszti munkája Kriszti munkája Kriszti munkája Nemzetközi díszítő verseny
A lovag, aki túl sokat tudott, azaz, sokat ivott :) Ezeket sem lehetett egyszerű helyben elkészíteni Vége a dísztésnek Díszítő munka
Anita munkája Anita munkája A lovag Díszítés
Díszítés Azokkal a körmökkel ... Karvédő Nemzetközi díszítő verseny

Mivel az ígéret szép szó, ezért hazafelé ismét útba kellett ejtenünk Salzburgot, hiszen várt rám a jegesmedvés sapka. Pontosabban nem várt, sőt az egész állvány eltűnt én pedig lesújtva álltam ott, hiszen részemről teljesítettem a feladatot. Szerencsére Laurának eszébe jutott egy másik hely is, ahol láttunk hasonlót. Itt jegesmedvét ugyan nem találtunk, de volt helyette nagyon cuki rénszarvas, akit miután kiszabadítottunk a fogságból, Edwardnak, becenevén Edinek kereszteltünk el.
Immár négyesben vágtunk neki az autópályának és a nagy forgalom ellenére nem sokkal éjfél után hazaérkeztünk. Útközben kaptuk a hírt, hogy Kriszti kategóriájában aranyérmes lett, így már büszkén mondhattuk, hogy a magyarok szinte mindent megnyertek, amit csak lehetett. Ekkor kicsit fájlaltuk, hogy nem lehettünk ott az eredményhirdetésen, de sajnos már messze jártunk.

Egy kisebb csarnok Vasárnap szép időnk volt Szinte mindehol 3 sávos az autópálya Ferrari
Táj Táj Táj Hegyek
Wow Idill Hegyek Irány haza, de előtte egy kis kitérő
Mindjárt Ausztria A kamionok lassabban haladtak A határon egyből egy Meki Salzburg
Akkora Mercedes kereskedés, mint itthon egy bevásárlóközpont Azért lehetett mást is kapni Én Edwarddal a fejemen Edward bekukucskált a képbe
Salzburg A mókusok elfogalták a virágboltot A másik fajta Mozart golyó Salzburg
Mozart Cafe, nem lehet rossz Meki a belvárosi részen is A sziklába vájt parkoló Éjszaka hazafelé
   
Összesen 1590km volt Számomra gyönyörűek    

Nagyon boldog vagyok, hogy végre nemzetközi szinten is bizonyíthattam és méltón képviselhettem Magyarországot. Gratulálok Csörgőné Kiss Krisztinek, Koppányi Emesének, Sándor Zsuzsannának és Zsoldos Anitának az elkészített szép munkákért és az elért eredményekért.

Versenymodellemnek Laurának ezer köszönet a türelméért, a hideggel szembeni ellenállóképességéért és gyönyörű kezéért.
Nagyon köszönöm a felkészülésben nyújtott segítséget gyakorló modelljeimnek: Anitának, Briginek, Katának, Évának és Csillának.
Hálával tartozom Sándor Adriennek a rengeteg segítségért, tanácsért és a biztató szavakért. Emellett köszönöm a támogatást Gacsal Marcsinak, Koppányi Emesének, Mátyás Évának és a Cesars Secrets csapatnak.

Hogy valami rosszat is mondjak a verseny kapcsán, a tavaszi Beautyn az Európa Bajnoki győzelem miatt nem indulhatok épített kategóriában, így kénytelen leszek megpróbálkozni a tipes variációval, ami nagy kihívás lesz, mert ilyet még sosem csináltam. És még kérdezik, hogy nem unom-e már a versenyzést … :)