2010.05.15.-16. - Kecskemét - Zselés technikai és díszítő tanfolyam

Kecskemét nem volt az első számú tanfolyami helyszínek között, de egy kedves invitálásra mégis úgy döntöttünk, hogy idén májusban meglátogatjuk az ottani körmösöket is, így május közepére beiktattunk egy zselés technikai és egy zselés díszítő képzést Kecskemétre.
Mivel viszonylag közel van Pesthez, így végül csak szombat reggelre mentünk le és így több időnk volt a pénteki okj-s tanfolyam után rendet rakni és összekészíteni a tanfolyamhoz szükséges holmit. A tanfolyamot egy középiskolában tartottuk, ami pont egy nagy útkereszteződés egyik sarkán állt, házszám nélkül, így egy kicsit sikerült túlmennünk rajta és egy nem túl bizalom gerjesztő környékre bekeveredni. Szerencsére hamar visszataláltunk, így időben tudtuk megkezdeni a kipakolást és mire ¾ 9-kor a lányok megérkeztek, már majdnem minden készen állt.

A tanfolyamot ismét az alap, de nagyon fontos dolgokkal kezdtük: helyes előkészítés, sablon kivágás és felhelyezés, alapréteg és így tovább. Szerencsére elég nagy a tananyag, de amikor vártunk,hogy a zselé kössön, azért időt szakítottunk egy kis bemutatkozásra is.
A technikai tanfolyamokat fontosnak tartom a díszítő képzések előtt, mert bár nagyon szépen tud mutatni egy akril díszítés vagy egy porcelán virág, de ha technikailag nincs rendben a köröm, akkor a vendég sem sokáig élvezheti. Tudom, hogy egy ilyen képzésen nagyon sok az új információ és nem lehet mindent elsőre megjegyezni, éppen ezért szoktam kérni a lányokat, hogy folyamatosan jegyzeteljenek, amit majd az otthoni gyakorlásoknál is elő tudnak venni, ha elakadnának, de ha valami mégis kimaradna, utána is szívesen szoktam segíteni e-mailben.
Egy ilyen képzés során azt lehet elérni, hogy letisztuljon a körömépítés folyamata, tudjuk mit miért csinálunk és hogy hogy kéne kinéznie, aztán ezt sok otthoni gyakorlással lehet rutinszerűvé tenni. Ezért szoktam is nézegetni volt tanulók munkáját és mindig nagyon örülök, mikor látom rajtuk a fejlődést.
Munka közben mindig gyorsan telik az idő és mire elmondtam minden lényeges dolgot amit szerettem volna, már el is készült a 3 köröm. Ennél a tanfolyamnál szokásosan két szögletes francia és egy csillámmal megbolondított stiletto.
Ilyen technikai tanfolyamokon nem tartom jónak a gyakorló ujjon, illetve az egymáson történő gyakorlást, mert az előbbinél igazából csak ez anyagfelhordást lehet jól gyakorolni, sajnos sem az előkészítés, sem a sablon felhelyezés, sem a reszelés nem az igazi, utóbbinál pedig szerintem vétek elvesztegetni a gyakorlási idő felét avval, hogy másnak kell modellt ülni.

Szombat reggel irány Kecskemét Suli Suli Kis falu a suliban
Terem Még várunk a többiekre Egy kis tanácskozás közben Nézzük, kinek van jó körme a bemutatóhoz
Előkészítés Alapréteg Francia vég Körömágyhosszabbítás
Nézzük azt a C ívet Kikeverem a kedvenc nyári narancsomat És még világít is a lámpában Bemutató
Felüleltreszelés Milyen a jó vastagság Csak egy szerény díszítés Feladat
Délutáni gyakorlás Délutáni gyakorlás Délutáni gyakorlás Délutáni gyakorlás
Délutáni gyakorlás Délutáni gyakorlás Ha rendben van a sablon, akkor lehet továbbmenni Délutáni gyakorlás
Délutáni gyakorlás Alapréteg Délutáni gyakorlás Fontos az ellenőrzés is
Közben egy kis zene a laptopról Modell póz Nivea reklám Hangulati elem a teremben
Suli Itt voltunk bent Délutáni gyakorlás Merész színválasztás
Segítség a zseléhez Délutáni gyakorlás Délutáni gyakorlás Délutáni gyakorlás
Mire jó egy Ferreros doboz Melyik legyen? Délutáni gyakorlás Délutáni gyakorlás
Zselés díszítés Modellnek is kell a körme :) Pár tanács a végére Holnapi anyagÍgy kis szünet után meg is érkezett mindenkinek a modellje és kezdődhetett a délutáni gyakorlás. Itt mindenkinek a saját ítéletére szoktam bízni, hogy melyik rész érzi szükségesnek a felügyeletem alatt gyakorolni, így a formákba csak kicsit, a díszítésbe pedig egyáltalán nem szoktam beleszólni. Mivel a résztvevők jó része a második napját is a tanulásra szánta, így nem búcsúzkodtunk nagyon, hiszen még várt ránk a másik nap.

Mi párommal gyorsan átrendeztük a termet és átmentünk a szállásunkként szolgáló Fábián Panzióba, ahol nagyon kedvesek voltak velünk, így bárkinek szívesen ajánlom. Itt a szobába lépve egy gyönyörű szép szál rózsa fogadott. Meg is lepődtem, hogy itt milyen kedves a fogadtatás, majd a párom felvilágosított, hogy a rózsa nem jár mindenkinek, ezt Ő rendelte nekem a fárasztó nap jutalmaként. Párom gondosan felkészült belőle, hogy mit érdemes megnézni Kecskeméten, de sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, szombaton és vasárnap is szakadt az eső, így sajnos a betervezett programból semmi nem lett és nem ismerhettük meg a várost. Ennek ellenére nem telt unalmasan az esténk, mert egy kedves volt tanítványom meghívott minket egy kis esti beszélgetésre.

Szobánk A szobában meglepetés a páromtól Szobánk A panzió kertje
     
Ha kifogom kívánhatok?      
Szakadt egész hétvégén az eső Kecskemét Kecskemét Kecskemét
     
Kecskemét kicsiben      

Másnap reggel a tanfolyam a díszítéseké volt a főszerepé és kaptam egy nagyon kedves ajándékot is, egy gyönyörű szép valódi gyöngytyúk tollat és egy szintén nagyon szép szalvétát. Még azóta is megvannak, mert sajnálom őket felhasználni. :)
A díszítős képzéseken vegyesen szoktam készíteni körmöket modellre és margarétára is, azért mert kézen mégis máshogy mutat, viszont a margarétán modell hiányában is bármikor lehet gyakorolni és ezeket a gyakorlásokat meg lehet mutatni a vendégnek, így máris kész a választékunk is. A margarétához egy kicsit más sablonozási technikára van szükség, amit igyekszem begyakoroltatni a lányokkal, hogy otthon már könnyedén menjen, A tanfolyam végén örömmel osztottam ki az okleveleket és a pakolás után egyből indultunk is haza, ahol a tanteremben a következő napi tanfolyam előtt még egy nagy rendrakás várt ránk.

Vasárnap Ma pár díszítést nézünk át Csipke, háló, szalvéta, opál, kagyló, csillám, gyöngy Háló beépítése
Polycolor színválaszték Mehet a hálóra a káh Újabb keverés Meglátjuk mennyire illenek össze
Közben azért magyarázni is szoktam ám :) Lányok Készül a 3D zselés virág Toll is legyen valahol
Délutáni gyakorlás Ajándék toll és szalvéta Erikától. Nagyon köszönöm! Körmök Egyszerű minták
Délutáni gyakorlás Délutáni gyakorlás Csipke Nézzük!
   
Ecsetek majdnem mindenhez Közel volt, mégis jó későn értünk haza

Köszönjük a kedves fogadtatást és a jó hangulatú tanfolyamot, nagyon jól éreztük magunkat!
Még biztos találkozunk, mivel a tanfolyam után sokan kérték, hogy menjünk újra és Kecskeméttel is meg szeretnénk még ismerkedni.